با سلام خدمت همکاران و پیشکسوتان عزیز و روسا و هیات مدیره محترمی اتحادیه های طلاوجواهر سراسر کشور.
همانطوریکه مستحضرید متاسفانه مجله کمیسیون تخصصی طلا و جواهر مدت زیادی است که به خاطر مشکلاتی، دیگر چاپ و نشر نمی شود که نبود این خبرنامه پل ارتباطی همکاران را از هم گسسته و با این اوصاف، دیگر مشکلات و راهنمایی هایی که با هم تبادل می شد از بین رفت ولی اخیراً آقای گودرزی جوان فعال و پرتلاش سعی کرده از راه دیگری این پیوند را به همدیگر متصل نماید.
خدمت همکاران عزیزم عارضم که متاسفانه این صنف طبق معمول توسط بالادستی ها باز مورد بی مهری قرار گرفته و حق و حقوق این صنف را برای چندمین بار پایمال کرده اند. همانطوریکه مطلع هستید پیرو نامه شماره 0755/14/1400 مورخه 26/3/1400 با درج و پخش خبر مبنی بر فهرست مشاغل و کسب و کارهای بشدت آسیب دیده مشمول حمایت اقتصادی سال ۱۴۰۰ از سوی اتاق اصناف ایران طبق ابلاغیه شماره ۲۸۰۵۳ مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۳ مصوبه شماره (۲) هفتاد و یکمین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۰۸ در خصوص (تمدید بسته حمایت از کسب و کارها و مشاغل بشدت آسیب دیده در سال ۱۴۰۰) مشاغل و کسب و کارها که عناوین آن متناسب با گروه های شغلی تعطیل یا محدود شده در طرح جامع محدودیت تردد و تجمع عمومی مصوب ستاد ملی مدیریت کرونا تنظیم و در جلسات کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا به تصویب رسیده است صنف های من جمله طلا، نقره و ساعت در سال ۱۳۹۸ از ۱۷ اسفند تا آخر سال در سال ۱۳۹۹ یک ماه تمام از ماه فروردین مجدد در همین سال از یک آذر تا ۲۳ آذر در سال ۱۴۰۰ از یک فروردین تا چهارم اردیبهشت ماه تعطیل بوده است.
ملاک تضرر و شناسایی آسیب، تعطیلی است و صنف طلافروشان نیز تعطیل بوده است و تضرر دیده است با تاسف از فهرست آسیب شناسان، از قلم افتاده است متاسفانه اصنافی در بین گزارش شده ها آسیب پذیر معرفی شده اند که تعطیل نبوده و به فعالیت خود ادامه داده اند و مشمول درآمد بودند امروز نیز جزو متضرر تلقی شده اند.
لذا اتحادیه طلاوجواهر اردبیل طبق نامه ای به اتاق اصناف وسازمان صمت تقاضای بازبینی در فهرست و افزودن صنف طلافروشان بر اساس واقعیت و اهمیت تضرر ناشی از تعطیلی به افزودن عنوان این صنف یعنی صنف طلا فروشان به لیست متضررین تا احقاق حقی در حقوق عملکردی صنف طلا، نقره و ساعت را نموده است.
لذا از دیگر اتحادیه های طلاوجواهر کشور خواهشمندیم طبق نامه ای به ادارات مرتبط اطلاع رسانی نموده تا شاید این حق پایمال شده صنف بازنگری شده و جزء گروههای شغلی آسیب دیده از کرونا قرار گیرد .
و اما مطلبی دیگر… همانطوری که کلیه همکاران صنفی مستحضر هستند با توجه به اینکه در طول سالیان ماضی تورم به صورت چشمگیری افزایش یافته است موجب بالا رفتن هزینههای زندگی گردیده است ولی سود طلافروشان از همان ابتدا ۷ درصد بوده و هیچگونه تغییر نیافته است که این سود و منفعت قلیل متناسب و جوابگوی مخارج ضروری زندگی این صنف نمی باشد.
سود مذکور نیز بیش از ۲۰ درصد آن را سازمان امور مالیاتی به عنوان مالیات از مغازه داران اخذ می نماید و عملاً توجیه اقتصادی خود را با سرمایه هنگفتی که مغازه داران اعم از مغازه و طلا که همکاران صنفی می گذارند از دست داده است و اکثر همکاران به دلیل حفظ شغل پدری واجدادی و بیکار نشدن وهمچنین حفظ آبروی خود و ترس از افسردگی ادامه فعالیت می نمایند.
بدین ترتیب اتحادیه طلاوجواهر اردبیل در راستای افزایش ضریب سود طلافروشی از طرق قانونی اقدام به نامه نگاری به سازمان های ذیربط از جمله سازمان صمت نموده است. لذا به همه اعضای محترم صنف در سراسر کشور و روسای اتحادیه ها پیشنهاد می گردد در صورت موافقت با موضوع فوق نسبت به پیگیری وتصویب افزایش ضریب سود از ۷ درصد به ۱۰ درصد که در اصل ۲۰ قانون اساسی کشور نیز بیان گردیده است تصمیمات مقتضی را اتخاذ نمایند.
التماس دعا

هم اکنون می توانید این مقاله را از طریق واتساپ و تلگرام… با دوستان خود به اشتراک بگذارید: